Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 3 finocchi tagliati a metà
- 100 g di prosciutto a pezzi
- 100 g di mozzarella a pezzi
- 200 g di latte
- 20 g di burro
- 20 g di farina
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 4075.2 kJ / 974 kcal
- Białko
- 62.2 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Sód
- 1307 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min
Cavolfiori gratinati
50 min
Zucchine ripiene
1sa 10 dk
Cavolini di Bruxelles gratinati
1 godz.
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Sformato di finocchi
1 godz.
Zucchine ripiene di uova
1 godz.
Zucchine tonde ripiene con porri e uvetta
1h 30min
Pomodori gratinati
1sa 10 dk
Indivia belga gratinata
1h 20min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min