![Finocchi ripieni Finocchi ripieni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4248D7F2-06D7-4FFF-A65D-3ED5274558AD/Derivates/1164b670-4c90-4f43-bd4d-1ec48dc96232.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 3 finocchi tagliati a metà
- 100 g di prosciutto a pezzi
- 100 g di mozzarella a pezzi
- 200 g di latte
- 20 g di burro
- 20 g di farina
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 4075.2 kJ / 974 kcal
- Białko
- 62.2 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Sód
- 1307 mg
Alternatywne przepisy
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Pere sciroppate al cacao e amaretto
40min
Cavolfiori gratinati
50 Min
Indivia belga gratinata
1 Std. 20 Min
Finocchi alla valdostana
40min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min
Pomodori gratinati
1 Std. 10 Min
Peperoni alla piemontese
55 min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 Min
Sformato di finocchi
1h
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min