
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'amandes émondées
- 30 g de beurre et un peu pour le moule
- 3 c. à soupe de miel
- 150 g d'oignons coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de gingembre frais
- 15 g d'huile d'olive
- 250 g de poivrons rouges coupés en lanières
- 10 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 9 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 15 g de curcuma frais
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 200 g d'eau
- 600 g de filets de poulet, sans peau coupés en morceaux de 2 cm
- 6 œufs
- 6 feuilles de brick
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 495 kcal / 2062.7 kJ
- Białko
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Błonnik
- 4.8 g