Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de poireau
- 30 g de beurre doux
- 2 c. à café de fond de poisson
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour les filets de merlan
- 400 g d'eau
- 800 g de pommes de terre nouvelles, coupées en cubes
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour les filets de merlan
- 4 filets de merlan (120-150 g chacun env.)
- 130 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 3 - 4 brins de cerfeuil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1446 kJ / 341 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cabillaud aux vapeurs d'agrumes et fleurons en pâte feuilletée
1 Std. 45 Min
Aiguillettes de saint-pierre, sauce aux coques
1 Std.
Aumônières aux fruits de mer
1 Std. 30 Min
Dos de cabillaud et riz épinard-cresson
40min
Cabillaud en croûte de sel et petits pois (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 1)
1 Std. 45 Min
Sole, farce mousseline aux petits légumes
1 godz. 55 min
Bar farci à l'oseille
1 Std. 10 Min
Filet de merlan en papillote de poireau
55 Min
Plat : cailles farcies aux pommes et aux pruneaux
1 Std. 45 Min
Pintade au chou
1 Std. 10 Min
Coquillages à la fondue de poireaux
35 Min
Cabillaud aux petits pois
1 Std. 40 Min