Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 10 g de rhum ambré
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de pralines roses
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1705 kJ / 406 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3 Std. 25 Min
Brioche des rois
6h 35 min.
Brioches des Rois au praliné
5u. 35min
Oreillettes
3h 40min
Nougats noirs
3h
Couronnes des Rois aux fruits confits
17h
Calissons d'Aix
24h
Bugnes à la fleur d'oranger
3 Std. 25 Min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Navettes
2h
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3 Std. 15 Min
Gâteau de Savoie
55 dk