Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 10 g de rhum ambré
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de pralines roses
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1705 kJ / 406 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min.
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Brioche des rois
6h 35min
Pain d'épices
1h 15 min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3u. 50min
Brioche aux pralines
8h 35 min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25 min.
Fougasse aux grattons
2h
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15 min
Oreillettes
3h 40min
Tarte tropézienne
3h