Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'abricots secs dénoyautés
- 500 g de thé noir infusé
- 4 œufs
- 250 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 1000 g de lait
- 10 g de beurre demi-sel fondu, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 168 kJ / 395 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Far breton aux pruneaux
2h
Far aux pruneaux
1h 35min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Far aux pruneaux
1h 5min
Gâteau aux pêches
55min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Far aux pommes
1h
Quatre-quarts aux poires
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min