Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de crème liquide 35% m.g.
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 4 œufs
- 550 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 100 g de sucre en poudre
-
10
g de liqueur, type liqueur des Chouans
lub 10 g d'eau-de-vie - 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 120 g de beurre doux, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2080 kJ / 494 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4h 25min
Pain cocotte
2h 20min
Pain d'épices
1 godz. 15 min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pain aux fruits secs
3h 45 min
Petits pains suédois
16 Std.
Brioche parisienne
24h
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Brioche "super bonne"
3h
Brioche de Jeanne
4 godz. 15 min