Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de crème liquide 35% m.g.
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 4 œufs
- 550 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 100 g de sucre en poudre
-
10
g de liqueur, type liqueur des Chouans
lub 10 g d'eau-de-vie - 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 120 g de beurre doux, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2080 kJ / 494 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
Alternatywne przepisy
Pains au lait façon "tangzhong"
24 Std.
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Miniviennoiseries express
5hod. 20min
Briochettes feuilletées
2 Std. 45 Min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Brioche parisienne
24 Std.
Pastis landais
2 Std. 30 Min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche "super bonne"
3sa