Gâche vendéenne

Gâche vendéenne

4.4 253 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 parts

Składniki

  • 125 g de crème liquide 35% m.g.
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 4 œufs
  • 550 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
  • 2 c. à café de sel
  • 100 g de sucre en poudre
  • 10 g de liqueur type liqueur des Chouans
    10 g d'eau-de-vie
  • 10 g d'eau de fleur d'oranger
  • 120 g de beurre doux en morceaux

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 494 kcal / 2080 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 62.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...