Pommes dauphine (nouvelle recette)

Pommes dauphine (nouvelle recette)

2.7 150 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 650 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre à chair farineuse, coupées en morceaux
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g d'huile de friture
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
  • 4 jaunes d'œufs
  • 2 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 932 kcal / 3868 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 77 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...