Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau
- 600 g de pommes de terre à chair farineuse, coupées en morceaux
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'huile de friture
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- 4 jaunes d'œufs
- 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3868 kJ / 932 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 77 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté en croûte
7hod. 45min
Iles flottantes
1 godz.
Mayonnaise
5 min
Rillettes de lapin
12h
Terrine de campagne
4h 30min
Petits choux aux escargots
1 godz. 20 min
Ravioli maison
2h 15min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min
Minifeuilletés aux escargots
50min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40 min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 godz. 15 min
Meringue classique
3h 25 min