Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de beurre doux, préalablement congelé à plat et en morceaux
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau
- 2 pincées de sel
La crème d'amandes
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 120 g de beurre doux
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 c. à soupe rase de farine de blé
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3053.5 kJ / 733.9 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 54.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette à la crème d'amande
1 Std. 20 Min
Palets de dame
1 Std. 30 Min
Cake aux fruits confits
4h
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Broyé du Poitou
1h 15min
Galantine de volaille, farce au boudin blanc et à la pistache
13h 15min
Galette magique des Rois
3sa 15 dk
Moka
1h 15min
Petits babas rapides à la grenadine
30min
Pain de Gênes
1h
Torta stracciatella
50min
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min