Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 200 g de fromage abondance, coupé en cubes (1 cm env.)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de cassonade
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125.6 kJ / 271.1 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Œuf et citron dans tous leurs états - Richard Toix
Keine Bewertungen
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6 godz. 30 min
Kouign-amann
2 godz. 15 min
Amuse bouche : cromesquis de carotte
1 godz.
Soufflé au caramel
35min
Crème brûlée allégée
3ωρ. 15 λεπτ.
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50min
Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées
50min
Crêpes aux clémentines
2 godz.
Cheesecake framboises
5 Std.
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3ωρ. 15 λεπτ.
Tarte façon "crème brûlée"
4h