Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 200 g de fromage abondance, coupé en cubes (1 cm env.)
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125.6 kJ / 271.1 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Miroir à la framboise
15min
Minicrèmes brûlées au beaufort
3h
Pannacotta au foie gras et coulis de mangue
2h 15min
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6 godz. 30 min
Crème brûlée à la carotte
3 Std. 25 Min
Sabayon au citron
15min
Tartelettes crème mentholée-fraises
2 godz.
Choux aux fruits confits
2 godz.
Eclairs aux fruits rouges
12 Std.
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30min
Petits choux à l'indienne
40min
Crème brûlée
2h 40min