Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre, et un peu pour le moule
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 180 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 30 g de crème fraîche
- 500 g de fromage, type brocciu frais (voir "Conseil(s)")
- 6 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1857.5 kJ / 444 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fiadone au citron
50 min
Canistrelli
1h
Pissaladière
3 Std.
Pompes à l'huile
3 Std.
Navettes
2h
Fiadone corse
50 min
Rivani (gâteau de semoule à l'orange)
1h 15 min
Cabillaud façon aïoli
1h
Cake aux fruits confits
4h
Far aux abricots
1h 15 min
Tarte au citron de Menton
1h 15 min
Flan individuel à la vanille
50 min