Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 2 mm plastry
- 60 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 857 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9.31 g
- Węglowodany
- 24.32 g
- Tłuszcz
- 7.83 g
- Błonnik
- 1.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Carimañolas z mięsem i serem
3h 5min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2u. 15min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Chleb z serem i salami
1h 50min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Cebulaki
1 Std. 5 Min
Minicalzone
2h 5min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2h 20min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2h 50 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.