Bułeczki z chorizo i boczkiem

Bułeczki z chorizo i boczkiem

4.3 119 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
18 sztuk

Składniki

  • 500 g wody
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 400 g mąki chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 mm plastry
  • 60 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 205 kcal / 857 kJ
Białko 9.31 g
Tłuszcz 7.83 g
Węglowodany 24.32 g
Błonnik 1.26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...