Wersje kompatybilne
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 1 cebolleta recta (en rodajas diagonales de 2 mm)
- 8 tallos de cebollino picados
- 1 cucharada de pasta de soja fermentada coreana (doenjang)
- 1 - 4 cucharaditas de pasta de chile coreana (gochujang), al gusto de picante
- ½ cucharadita de azúcar
- 2 - 3 cucharadas de aceite de sésamo tostado
- 200 g de agua
- 400 g de pak choi en trozos de 4 cm
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 453 kJ / 108 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55min
Sopa de miso con vegetales
20min
Curry verde tailandés de pollo (Kaeng khiao waan) - Tailandia
45min
Berenjenas con salsa de miso
50min
Pasta de curry verde
30min
Sopa agridulce de langostinos (Tom Yum Goong) - Tailandia
25min
Sopa tailandesa de langostinos. Manzanas con especias
1h 15min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40min
Fritos de cebolla (Bhaji) - India
30min
Kimchi de verduras
48 Std.
Sopa de setas shiitake, pak choi y fideos - China
50min
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1h