Wersje kompatybilne
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 1 cebolleta recta (en rodajas diagonales de 2 mm)
- 8 tallos de cebollino picados
- 1 cucharada de pasta de soja fermentada coreana (doenjang)
- 1 - 4 cucharaditas de pasta de chile coreana (gochujang), al gusto de picante
- ½ cucharadita de azúcar
- 2 - 3 cucharadas de aceite de sésamo tostado
- 200 g de agua
- 400 g de pak choi en trozos de 4 cm
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 453 kJ / 108 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 min
Sopa asiática de champiñones al curry (sin gluten)
25 min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15min
Satay de pollo con salsa de cacahuetes (HESTAN CUE)
2 godz. 25 min
Bibimbap (plato completo coreano)
1h 10min
Sopa de miso con vegetales
20 min
Sopa de fideos, gambas y leche de coco (Laksa) - Malasia
35 Min
Sopa picante de coco y langostinos
30min
Sopa de setas shiitake, pak choi y fideos - China
50min
Okras con tomate (Argelia)
30min
Sopa de miso
25 min
Khao poon (Sopa picante con fideos de arroz, pollo y verduras) - Laos
2h