Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 15 g de menta fresca (solo las hojas), y algo más para espolvorear
- 10 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo) (opcjonalnie)
- 500 g de tomates (en cuartos y sin semillas)
- 250 g de cebolletas en cuartos
- 80 g de zumo de limón
- 50 g de bulgur
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa thai de pollo
30min
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1h 10min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2u. 40min
Ensalada japonesa de pepino con aliño aromático de hierbas
15min
Pasta de curry verde
30min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Ensalada turca de pepino, hinojo y yogur - Turquía
10 min
Ahi poke (Poke de atún con arroz)
40min
Ensalada de cuscús y garbanzos al estilo marroquí
45min
Bol tex-mex
50min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5 min