Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 400 g d'eau
- 300 g de lait
- 1 cube de bouillon de légumes
- 50 g de crème fraîche
- 1 c. à café de curry en poudre
- 2 pincées de sel
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 298.8 kJ / 71.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 90.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
30min
Velouté carotte-panais
35min
Crème de chou-fleur
40min
Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes
13 Std.
Crème de brocoli aux noisettes
1u.
Velouté de topinambour
45 min
Velouté de céleri-rave et de chou-fleur
1u.
Crème de choux de Bruxelles à la poire
45 min
Velouté d'endive
35min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Velouté de carotte au lait de coco
50min
Soupe de potimarron aux épices
45 min