Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 400 g d'eau
- 300 g de lait
- 1 cube de bouillon de légumes
- 50 g de crème fraîche
- 1 c. à café de curry en poudre
- 2 pincées de sel
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 298.8 kJ / 71.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 90.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème d'épinards
35 Min
Velouté de céleri-rave et de chou-fleur
1h
Soupe de brocolis aux amandes grillées
35 Min
Velouté de carotte au lait de coco
50min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35 Min
Velouté de céleri-rave aux châtaignes, lard croustillant
40min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Crème de chou-fleur
30min
Velouté carotte-panais
35 Min
Crème de chou-fleur
40min
Soupe de potimarron aux épices
45min
Velouté d'endive
35 Min