Velouté de chou-fleur au curry

Velouté de chou-fleur au curry

4.3 577 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • 800 g de chou-fleur détaillé en bouquets
  • 400 g d'eau
  • 300 g de lait
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 50 g de crème fraîche
  • 1 c. à café de curry en poudre
  • 2 pincées de sel
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 71.4 kcal / 298.8 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 3.9 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 90.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...