Velouté de butternut, carottes et poireaux

Velouté de butternut, carottes et poireaux

4.7 121 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 2 c. à café de sel
  • 600 g de carottes coupées en tronçons
  • 200 g de blancs de poireau coupés en tronçons
  • 600 g de courge butternut coupée en morceaux
  • 2 cubes de bouillon de légumes
  • 1000 g d'eau
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 241.5 kcal / 1001.5 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 1328.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...