Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 20 g d'huile d'arachide
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- 600 g de carottes, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de thym déshydraté
- 2 brins de persil frais, ciselés
- 200 g de lait de coco, en boîte
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 881 kJ / 212 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe à la courge et au lait de coco
55 dk
Soupe de courge butternut, curry et amandes
30 Min
Soupe de panais
35 dk
Velouté de carotte, pomme et curry
50 dk
Velouté patate douce et orange
30 Min
Velouté de patate douce et panais aux langoustines
45 dk
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 dk
Crème de chou-fleur
40 dk
Velouté de butternut et patate douce
35 dk
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 dk
Velouté de chou-fleur au curry
35 dk
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35 dk