Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomates, bien mûres et coupées en morceaux
- 55 g de poivron rouge, coupé en morceaux
- 150 g de concombre, épluché et coupé en morceaux
- 65 g d'oignon, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de jus de citron
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 1 c. à café de vinaigre balsamique
- 10 g de sucre en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 brins de persil frais
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 310 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Gaspacho concombre-feta
10min
Tapenade
10min
Soupe froide de concombre au basilic
10min
Gaspacho tomate-pastèque au balsamique
25min
Gaspacho
2 Std. 25 Min
Soupe froide de courgette à la grecque
2h 15 min.
Gaspacho de tomate
20min
Salmorejo (crème espagnole à la tomate)
10min
Pesto classique au basilic
10min
Pesto au basilic
10min
Soupe froide courgette, chèvre et cumin
40min
Caviar d'aubergine "express"
20min