Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons
- 30 g de graisse de canard
- 2 pincées de sel
- 4 cuisses de canard confites
- 4 pruneaux dénoyautés
- 80 g de parmesan en morceaux
- 60 g de cerneaux de noix
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 130 g de farine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3713 kJ / 892 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 56 g
Alternatywne przepisy
Parmentier de boudin aux pommes
1 godz.
Risotto aux raisins et gorgonzola
40min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50min
Tatin de tomates cerise au chorizo
1 godz. 15 min
Couronne de magret séché à l'ossau-iraty
1 godz. 40 min
Focaccia poire et gorgonzola
2 godz. 20 min
Quiche de magret de canard aux oignons et pommes
1 godz. 10 min
Lasagnes de canard confit aux pommes
1 godz. 30 min
Parmentier de boudin à la patate douce
50min
Flan poivron-chorizo-chèvre
45min
Cake au roquefort, à la poire et aux noix
1 godz.
Crumble de poireau au chorizo doux
50min