Crumble de tomates au couscous et au safran

Crumble de tomates au couscous et au safran

4.0 111 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de graines de couscous fines
    125 g
  • d'eau froide
    60 g
  • de tomates rouges
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de tomates jaunes
    300 g
  • de basilic frais ciselés
    2 brins
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de farine de blé
    1 c. à soupe
  • de beurre demi-sel bien froid, coupé en morceaux
    100 g
  • de pistils de safran
    1 dose
  • d'huile d'olive
    1 filet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 242 kcal / 1011 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 282 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...