Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil plat frais, équeuté
- 35 g d'échalotes, coupées en deux
- 4 boîtes de sardines à l'huile (115 g env. Voir "Conseil(s)")
- 30 g de jus de citron
- 400 g d'eau
- 500 g de pommes de terre, coupées en cubes
- 150 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1606 kJ / 383 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poisson
45min
Brandade de thon
1 Std.
Tarte fine aux sardines
45min
Clafoutis de poivron rouge et jambon fumé
1 Std.
Cotriade
1 Std.
Blisotto aux moules et poivrons grillés
25 Min
Sorbet concombre-sirop d'érable
3h 5min
Veau aux olives
1 Std.
Gâteaux de champignons
1 Std. 15 Min
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Kig ha farz
1 Std. 15 Min
Maquereaux à la moutarde
30min