Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 artichauts poivrade
- jus de citron, pour les artichauts
- 1 oignon blanc, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 1 carotte de petite taille, détaillée en dés
- 100 g de lardons
- 100 g de vin blanc
- du sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g d'eau ou à hauteur du contenu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1374 kJ / 331 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 51 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichauts marinés à l'italienne
12hod.
Artichauts et fèves en bagna cauda
1h
Soupe au pistou
40min
Pissaladière
2j 10 menit
Pois gourmands farcis au crabe
45min
Tortilla aux pois gourmands
45min
Soupe au pistou
40min
Pompes à l'huile
3h
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55min
La daube niçoise
13 Std. 20 Min
Aïoli traditionnel
10 min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h