Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 artichauts poivrade
- jus de citron, pour les artichauts
- 1 oignon blanc, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 1 carotte de petite taille, détaillée en dés
- 100 g de lardons
- 100 g de vin blanc
- du sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g d'eau ou à hauteur du contenu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1374 kJ / 331 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 51 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1h
Soupe au pistou
40 min
Pissaladière
2 godz. 10 min
Artichauts marinés à l'italienne
12h
Caviar d'aubergines
1h 5min
Caponata sicilienne
55 min
La daube niçoise cuisson lente
13h 20min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 min
Artichauts et fèves en bagna cauda
1h
Asperges sauce romesco
45 min
Pissaladière classique
2h
Aïoli traditionnel
10min