Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'oignon (1 oignon), coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 150 g de blanc de poireau (1 blanc), en rondelles
- 175 g de carottes (2 carottes), en petits cubes
- 175 g de courgettes (2 courgettes), en petits cubes
- 75 g de fenouil, en morceaux
- 1200 g d'eau
- 1 feuille de laurier
- 4 branches de thym frais
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de pâtes sèches (petites pâtes)
- 100 g d'haricots verts extra-fins, en tronçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Soupe de haricots blancs
20 dk
Soupe au pistou
1h 25min
Minestrone
45 dk
Soupe de pâtes
35 dk
Soupe rustique
12h
Potage façon minestrone
50 dk
Soupe au pistou
40 dk
Soupe complète au blé et aux légumes
45 dk
Bouillon aux légumes, crozets et herbes
35 dk
Soupe paysanne au lard
55 dk
Soupe corse
13h 15 min
Minestrone de légumes verts
1sa