Velouté de légumes verts au sarrasin

Velouté de légumes verts au sarrasin

4.2 77 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 60 g de farine de sarrasin
  • 4 gousses d'ail
  • 1 gros oignon coupé en morceaux
  • 20 g de beurre demi-sel
  • 1 poireau coupé en rondelles
  • 4 feuilles de blette coupées en morceaux
  • 800 g de bouillon de volaille
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 c. à soupe de fromage frais type St Môret®
  • 60 g de comté râpé

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 350.3 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 600.7 kJ / 143.3 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...