Urządzenia i Akcesoria
Smoothie z jarmużem, młodą pszenicą i daktylami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
50 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g kostek lodu
-
80 g jarmużu
-
150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
4 daktyle, suszone, bez pestek (patrz wskazówka)
-
400 g wody niegazowanej
-
200 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 pomarańczy)
-
5 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 - 1 ½ łyżki młodej pszenicy - trawy sproszkowanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
359 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielone smoothie z sałatą, mango i bananami
10 min
Zielone smoothie z jabłkiem, mango i pomarańczą
10 min
Zielony koktajl z jarmużem i ananasem Moniki Rachwał
10 min
Smoothie z burakiem i jarmużem
10 min
Smoothie pomarańczowo-pomidorowe
10 min
Smoothie jabłko-melon-szpinak
15 min
Energetyczny koktajl z siemieniem lnianym i nasionami chia
10 min
Zielone smoothie z melonem i szpinakiem
10 min
Smoothie z kiwi i imbirem
10 min
Smoothie selerowo-jabłkowe
5 min
Smoothie z jarmużu, jabłek i winogron
5 min
Smoothie szpinak-pomarańcza-ananas
15 min