Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 150 g de roquefort
- 10 g de gingembre frais, épluché
- 65 g de sucre en poudre
- 65 g d'eau
- 1 poire, type guyot ou conférence
- 15 g de beurre
- 5 - 6 gouttes jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1838 kJ / 442 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme
2h 35min
Soufflés poires roquefort
1h
Pannacotta aux œufs de saumon
3h
Pannacottas langoustines et pamplemousse
3h 25min
Pannacotta parmesan
2 godz. 20 min
Salade de crabe aux fruits de la Passion
35 Min
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2 godz. 20 min
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12 Std.
Crème parmentière au saint-marcellin
45min
Verrine aux chèvre frais, noix, saumon fumé et cerises
20 Min
Mousse citron vert-basilic
2 godz. 30 min
Crumble de saint-jacques au gingembre et lait de coco
45min