Wersje kompatybilne
Petits flans à la ricotta et aux fruits rouges
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 150 g de ricotta
- 100 g de lait écrémé
- 50 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- beurre, pour les moules
- 125 g de framboises
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 540 kJ / 128 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis au thon et aux oignons
1h
Clafoutis léger à la rhubarbe
1h
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55min
Cannelés au pamplemousse
12 Std.
Carré aux fraises
13h 15min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40min
Le milhassou
2hod.
Gratin de clémentine
30min
Brioche légère au fromage blanc
4hod.
Flan aux fruits rouges
1h
Fromage blanc gourmand, pomme et miel
10min
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2hod. 45min