Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de haricots blancs secs, type tarbais (voir "Conseil(s)")
- 50 g d'échalote
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de crème liquide entière
- 100 g de chorizo piquant
- 4 brins de persil plat frais
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 433 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Tourin à l'ail
25min
Velouté de pois cassés, crème au citron confit
1 godz. 10 min
Crème de pois chiches au lard
30min
Potage Saint-Germain
45min
Velouté de lentilles vertes à la feta
35min
Avgolemono (soupe grecque œuf-citron)
35min
Soupe à l'ail
40min
Soupe de maïs à l'œuf et au jambon
15 Min
Soupe à l'oignon
1 godz. 10 min
Crème de maïs au cumin
30min
Soupe au lait
20min
Soupe de céleri-rave et haddock
45min