Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base
- 210 g de cerneaux de noix
- 190 g de dattes dénoyautées
- 1 c. à café de café instantané (opcjonalnie)
- ½ gousse de vanille, fendue en dans la longueur, les grains seulement
La crème au chocolat
- 90 g de dattes dénoyautées
- 200 g de crème de coco
- 50 g de cerneaux de noix
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 75 g de beurre de noix de coco
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
La crème à la vanille
- 200 g de crème de coco
- ½ gousse de vanille, fendue dans la longueur, les grains seulement
- 100 g de beurre de noix de coco
- 5 c. à soupe de sirop d'érable
Le montage
- cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3393 kJ / 811 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la violette
4h 45min
Tarte coco aux fraises
1 Std. 30 Min
Sauce béchamel
20min
Crème fouettée
10min
Puddings au quinoa et coulis de framboises
2 Std.
Tartelette chocolat-citron meringuée
3h 45min
Crêpes aux clémentines
2 Std.
La mayonnaise inratable
10min
Tiramisu vegan
12h 45min
Cheesecake à la fraise et au vinaigre balsamique
3 Std. 25 Min
Îles flottantes et compotée de pommes
1h 40min
Tiramisu express
20min