Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g leeks, cut in pieces (3 cm)
- 250 g savoy cabbage, cut in pieces (3 cm)
- 1000 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 500 g floury potatoes (e.g Maris Piper, Desiree and King Edward), peeled, diced (1 cm)
- 150 g milk
- 50 g unsalted butter, diced
- ¼ tsp ground nutmeg (opcjonalnie)
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109.2 kJ / 265.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1008.6 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Root Vegetable Gratin
1j
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 min
Creamy White Beans and Leeks
20 min
Kedgeree
45 Min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min
Courgettes with Corn
25 min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1j 30 menit
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50min
Mulligatawny Soup
35 Min
Carrot and Swede Mash
20 min
Red Onion Gravy
25 min