Urządzenia i Akcesoria
Colcannon
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
leeks cut in pieces (3 cm)250 g
-
savoy cabbage cut in pieces (3 cm)250 g
-
water1000 g
-
fine sea salt2 tsp
-
floury potatoes (e.g Maris Piper, Desiree and King Edward), peeled, diced (1 cm)500 g
-
milk150 g
-
unsalted butter diced50 g
-
ground nutmeg (opcjonalnie)¼ tsp
-
ground black pepper or to taste¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1008.6 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1109.2 kJ /
265.1 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
36.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 godz. 15 min
Vegetable Stock Paste
50 min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50 min
Mushroom Wellingtons
2 godz. 30 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min
Tuscan Bean Soup
50 min
Mulligatawny Soup
35 min
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min
Carrot and Swede Mash
20 min