Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di barbabietole cotte a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno in quarti
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di orzo perlato
- 80 g di vino bianco secco
- 900 g di brodo vegetale
- 125 g di stracchino a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2008 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1 Std.
Orzotto con ceci e verdure
30 Min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50 Min
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40 Min
Orzotto ai funghi porcini
30 Min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 Min
Risotto alla crema di cavolfiore e brie
1 Std. 5 Min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30 Min
Orzotto al radicchio rosso
40 Min
Risotto alla barbabietola rossa con gorgonzola e nocciole
40 Min
Risotto al cappuccio viola e robiola
35 Min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40 Min