Birnen-Thymian-Speckbrötchen

Birnen-Thymian-Speckbrötchen

4.0 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 15 godz.
12 Stück

Składniki

Vorteig/Biga
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Wasser (lauwarm)
    70 g
  • Dinkelmehl Type 630 oder 700
    130 g
Roggensauerteig
  • Wasser
    130 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    10 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    100 g
Hauptteig
  • Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
    190 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Honig
    20 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Thymian
    2 TL
  • Öl zum Bearbeiten
  • Birnen festfleischig
    2
  • Bacon dünn geschnitten
    24 Scheiben

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1449 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...