Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig/Biga
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 70 g Wasser (lauwarm)
- 130 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
Roggensauerteig
- 130 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- 190 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Honig
- 30 g Butter, in Stücken
- 2 TL Thymian
- Öl zum Bearbeiten
- 2 Birnen, festfleischig
- 24 Scheiben Bacon, dünn geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1449 kJ / 352 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toastbrot
16 Std.
Ciabatta
17h
Schweizer Rustico
25h 20 min
Brot Venezia
17u. 10min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Sauerteigpulver
24ωρ. 10 λεπτ.
Apfel-Weizensauerteig
48h 20min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Wachauer Laberl
15h 20 min