Urządzenia i Akcesoria
Schweizer Rustico
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
2 Stück
Składniki
Poolish
-
Wasser (23-25°C)150 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Mehl rösten
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt270 g
-
Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)50 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
frische Hefe5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
28 g
Kalorie
3677 kJ /
878 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
10.4 g
Węglowodany
178 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Baguettes Rustica
15 godz.
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Schweizer Bauernbrot
7 godz.