Urządzenia i Akcesoria
Schweizer Rustico
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
2 Stück
Składniki
Poolish
-
Wasser (23-25°C)150 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Mehl rösten
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt270 g
-
Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)50 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
frische Hefe5 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
28 g
Kalorie
3677 kJ /
878 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
10.4 g
Węglowodany
178 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Schweizer Bauernbrot
7 godz.