![Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj) Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F51FEC47-1DA8-4BCC-BCEB-F17B0990BB28/Derivates/1dc7a4f7-6b75-4ae0-bf70-0f4ea8b64dad.jpg)
Wersje kompatybilne
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Białko
- 73.8 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1812.8 mg
Alternatywne przepisy
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 min
Chicken moghrabieh
25h 15min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 phút
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Raw kibbeh
15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 phút
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1h 55 phút
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Spiced lamb flatbread
2 Std.