Whole cauliflower with pea purée
TM6 TM5 TM31

Whole cauliflower with pea purée

4.7 (37 ocen)

Składniki

  • 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 3 garlic cloves
  • 1 tsp paprika
  • 20 g tomato paste
  • 4 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 20 g olive oil
  • 1 tsp dried oregano
  • 2 ½ tsp salt
  • 3 pinches ground black pepper
  • 700 - 800 g cauliflower (whole)
  • 1030 g water
  • 300 g frozen green peas
  • 40 g unsalted butter
  • 20 g pouring (whipping) cream
  • fresh chives, finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
781.8 kJ / 186 kcal
Białko
8.1 g
Węglowodany
7.8 g
Tłuszcz
12.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Błonnik
7.7 g
Sód
378 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy