Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp paprika
- 20 g tomato paste
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 2 ½ tsp salt
- 3 pinches ground black pepper
- 700 - 800 g cauliflower (whole)
- 1030 g water
- 300 g frozen green peas
- 40 g unsalted butter
- 20 g pouring (whipping) cream
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 781.8 kJ / 186 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 378 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Colourful quinoa salad
40 min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 Std. 50 Min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30 min
Fresh fennel salad
10min
Lentil and mint salad
3h 55min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min