Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt dressing
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt
- 200 g yoghurt
- 50 g tahini
- ½ lemon, juice only
Salmon
- 1000 g water
- 1 fresh boneless salmon fillet (approx. 1 kg), skin on
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp olive oil
Walnut crumble
- 80 g walnuts
- 20 g fresh coriander, leaves only (approx. 1 bunch)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- ¼ brown onion
- 30 g lemon juice
- 1 tsp sumac
- 2 tsp oil
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1810.9 kJ / 431.2 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 289.1 mg
Alternatywne przepisy
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 Min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Superfood salmon salad
1 godz. 5 min
Fresh fennel salad
10 min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Prawn and mushroom crepes
50min
Jewelled quinoa salad
1h 35 min