![Vanilla cashew yoghurt Vanilla cashew yoghurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d69ada4-61ef-4ac6-8d22-bc4e38de40f9/Derivates/6c51b2fe-0d21-4cb0-8e48-7c4cb97dee5f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 250 g raw cashews (see Tips)
- 1 tsp salt
- filtered water, for soaking
Yoghurt
- 400 g filtered water
- 1 tbsp vanilla bean paste
- ½ tsp salt
- 2 - 3 tbsp pure maple syrup
- 2 dairy free probiotic capsules (contents only - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1212 kJ / 288.6 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Lupini cheese
3 godz. 20 min
Hemp milk
5min
Four-seed honey butter
30min
Macadamia and hemp milk (Post-natal)
2hod. 5min
Vegan butter
8 godz. 5 min
Vegan custard
15 Min
Vanilla nut milk
12h 20min
Pumpkin hommus with green dippers (Toddlers and beyond)
50min
Creamy coconut yoghurt
18h
Vegan mozzarella
3h 40min
Cashew spread (10-12 months)
5min
Plant-based parmesan
5min