Cauliflower flammkuchen

Cauliflower flammkuchen

4.6 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • Parmesan cut into pieces (approx. 3 cm)
    50 g
  • cauliflower cut into small florets (approx. 3 cm)
    350 g
  • salt
    ¾ tsp
  • eggs
    2
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • nutmeg
    2 pinches
  • sour cream
    4 tbsp
  • red onion cut into rings
    ½
  • bacon cut into cubes
    100 g
  • fresh chives or spring onions/shallots, finely sliced, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 215.1 kcal / 903.5 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 1062.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...