Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Parmesan, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 150 g Oliven, grün, entsteint
- 50 g Paniermehl
- 500 g Tomaten, in Scheiben
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Fischwürzen
- 4 Fischfilets (600-700 g), z.B. Kabeljau oder Viktoriabarsch
- 1 - 2 EL Zitronensaft
- Pfeffer zum Fischwürzen
- 6 frische Thymianblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1h
Fisch-Schaschlik
35min
Edelfischragout
35min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2h 20min
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40min
Fisch mit Olivenbröselkruste
1h 5min
Fischfilet mit Tomatengemüse
45min
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35min
Steinbuttfilet auf lauwarmem Rote-Bete-Apfel-Salat mit Kartoffelgröstel
1h
Lachsbällchen auf Spinatrahm
45min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1h