Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste

Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste

4.8 396 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Parmesan in Stücken
    120 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Oliven, grün, entsteint
    150 g
  • Paniermehl
    50 g
  • Tomaten in Scheiben
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Fischwürzen
    ½ TL
  • Fischfilets (600-700 g), z.B. Kabeljau oder Viktoriabarsch
    4
  • Zitronensaft
    1 - 2 EL
  • Pfeffer zum Fischwürzen
  • frische Thymianblättchen
    6

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 42 g
Kalorie 2113 kJ / 505 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...