Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen
- 200 g Räucherlachs, in Scheiben
- 8 Stängel Dill, abgezupft
- 1 Schalotte
- 20 g Butter
- 400 g Linguine
- 1 TL Salz
- 80 g Wermut, weiß (z.B. Noilly Prat)
- 200 g Crème fraîche
- 20 g Kapern, eingelegt (Nonpareilles), abgetropft
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Linguine mit Lachs und Wodkasauce
20 min
Lachs-Dill-Senf-Sauce zu Nudeln
20 min
Pasta mit Lachsfilet und Porree-Sahne-Sauce
1h
Kräuter-Risotto mit Räucherforelle
35 min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Lachs-Linguine
30 min
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35 min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35 min
Zitronen-Lachs-Pasta
1h
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min