Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Parmesan, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 150 g Oliven, entsteint
- 50 g Paniermehl
- 500 g Tomaten, in Scheiben
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 4 Fischfilets, z.B. Kabeljau oder Viktoriabarsch (600-700 g)
- 1 - 2 EL Zitronensaft
- Pfeffer zum Würzen
- 6 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 Min
Saibling mit Artischocken
40 Min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2 Std. 20 Min
Fischfilet im Basilikumteig
1 godz.
Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)
50 Min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1 godz.
Fisch mit Bröselkruste
1 godz.
Seelachs Caprese mit Olivennudeln
40 Min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 godz.
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40 Min
Fisch mit Olivenbröselkruste
1h 5min
Pangasiusfilet mit Meerrettich-Senf-Kruste
1h 5min