Urządzenia i Akcesoria
Kawowe bezy z ganaszem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 sztuk
Składniki
-
4 białka (120-130 g)
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
554.5 kJ /
132.5 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 Std. 20 Min
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Tiramisu
5 Std. 25 Min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1 Std. 30 Min
Pływające wyspy
45 Min
Tiramisu Caffé Latte
1 Std. 30 Min
Tort waniliowo-migdałowy
3 Std.
Bailey's panna cotta
1 Std. 30 Min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 Std.
Ciasteczka amaretti
1 Std. 10 Min
Ciastka panellets
25 Std. 45 Min
Crémeux czekoladowe
3 Std. 15 Min