Urządzenia i Akcesoria
Kawowe bezy z ganaszem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 sztuk
Składniki
-
4 białka (120-130 g)
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
554.5 kJ /
132.5 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2hod. 20min.
Bezy klasyczne
3hod. 15min.
Semifreddo kawowe
6hod. 30min.
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1hod. 10min.
Ciemny mus z migdałów
15min.
Makaroniki migdałowe
35min.
Florentynki
2hod.
Ganache pistacjowy
5hod. 30min.
Krem pomarańczowy
35min.
Ciasteczka amaretti
1hod. 10min.
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
2hod. 15min.
Bajaderki
1hod. 15min.