Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych
- 300 g herbatników w polewie czekoladowej
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 20 - 30 g spirytusu rektyfikowanego 96% (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 809.1 kJ / 193.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marcepanowe batoniki
2h 40 min
Trufle rumowe
2h 30min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2h
Trufle czekoladowe z sezamem
3h 25min
Semifreddo kawowe
6u. 30min
Czekoladowe pralinki z likierem
1h 30min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1h
Trufle kawowe
30min
Bajaderki
1h 15min
Kokosanki
1h
Kawowe bezy z ganaszem
2óra 15p
Ciasto cytrynowe na parze
2 Std. 20 Min