Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych
- 300 g herbatników w polewie czekoladowej
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 20 - 30 g spirytusu rektyfikowanego 96% (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 809.1 kJ / 193.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Śliwki w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Ciasteczka amaretti
1h 10 min
Trufle rumowe
2 Std. 30 Min
Glasaż kakaowy
35 Min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Cukierki kawowe
2 Std. 35 Min
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 godz.
Florentynki
2 godz.
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2h 20min
Baletki
1h 10 min
Bajaderki
1h 15min