Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowy sernik japoński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
5 jajek rozm. L
-
1 szczypta soli
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
200 g serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
-
cukier puder ilość do oprószenia sernika
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.2 g
Kalorie
837.5 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Przekładaniec cytrynowy
6h 30min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4h 30min
Limonkowe ciasto na zimno
2h 50min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4h 30min
Serniczki pistacjowe z mango
2h 30min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Sernik z Varomy
1h 45min
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Sernik nowojorski
7h 50min