Czekoladowy sernik japoński
TM5 TM6

Czekoladowy sernik japoński

3.3 (26 ocen)

Składniki

  • masło, ilość do natłuszczenia formy
  • 5 jajek, rozm. L
  • 1 szczypta soli
  • 200 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 200 g serka kremowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • wrząca woda, ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
  • cukier puder, ilość do oprószenia sernika

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
837.5 kJ / 200 kcal
Białko
7.2 g
Węglowodany
13.9 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie