Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowy sernik japoński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
5 jajek rozm. L
-
1 szczypta soli
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
200 g serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
-
cukier puder ilość do oprószenia sernika
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.2 g
Kalorie
837.5 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brownie z krówkami
50 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Salami czekoladowe z bakaliami
4 godz.
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.