Czekoladowy sernik japoński

Czekoladowy sernik japoński

3.4 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • 5 jajek rozm. L
  • 1 szczypta soli
  • 200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 200 g serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
  • cukier puder ilość do oprószenia sernika

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 200 kcal / 837.5 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 13.9 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...