
Urządzenia i Akcesoria
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
Kakaowy spód
-
wiórków kokosowych30 g
-
ciastek z kawałkami czekolady przełamanych na pół100 g
-
orzechów włoskich, łuskanych25 g
-
migdałów, blanszowanych25 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
cukru pudru50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego40 g
-
jajko, rozmiar L1
Warstwa śmietankowa
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki120 g
-
cukru pudru180 g
-
mleka40 g
-
budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego20 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
Polewa czekoladowa
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki150 g
-
masła pokrojonego na kawałki75 g
-
wiórków kokosowych do dekoracji1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
135.8 kcal /
568.7 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polano bożonarodzeniowe
45 min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Trufle czekoladowe z sezamem
3 godz. 25 min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 godz. 25 min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 godz. 10 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min