Urządzenia i Akcesoria
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
Kakaowy spód
-
30 g wiórków kokosowych
-
100 g ciastek z kawałkami czekolady przełamanych na pół
-
25 g orzechów włoskich, łuskanych
-
25 g migdałów, w płatkach25 g migdałów, blanszowanych
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru pudru
-
40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 jajko, rozmiar L
Warstwa śmietankowa
-
120 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
180 g cukru pudru
-
40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu40 g mleka
-
20 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
-
1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Polewa czekoladowa
-
150 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki150 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 łyżki wiórków kokosowych do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1 g
Kalorie
568.7 kJ /
135.8 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto z groszkami czekoladowymi i orzechami
1 godz. 30 min
Salami czekoladowe z bakaliami
4 godz.
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 min
Kakaowo-orzechowe ciastka orkiszowe bez pieczenia
1 godz. 45 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Tort naleśnikowy
6 godz. 30 min
Suflet lodowy z malinami
2 godz. 40 min
Lody orzechowe
12 godz. 45 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min