Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)

Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)

3.5 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
40 sztuk

Składniki

Kakaowy spód
  • wiórków kokosowych
    30 g
  • ciastek z kawałkami czekolady przełamanych na pół
    100 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    25 g
  • migdałów, blanszowanych
    25 g
    25 g migdałów, w płatkach
  • masła pokrojonego na kawałki
    120 g
  • cukru pudru
    50 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    40 g
  • jajko, rozmiar L
    1
Warstwa śmietankowa
  • masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • cukru pudru
    180 g
  • mleka
    40 g
    40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
    20 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki
Polewa czekoladowa
  • czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
    150 g
    150 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • masła pokrojonego na kawałki
    75 g
  • wiórków kokosowych do dekoracji
    1 - 2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 135.8 kcal / 568.7 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...