PODSTAWY CUKIERNICZE

10 Przepisów

Podstawowe kremy i musy to początek każdego cukierniczego dzieła. Patryk Szczepański prezentuje klasyczne przepisy na idealne bazy do pralin, trufli oraz finezyjnych deserów. Dzięki tym recepturom przygotujesz specjały niczym profesjonalny szef kuchni.

Glasaż kakaowy

Glasaż kakaowy

35 min

Krem angielski (Crème anglaise)

Krem angielski (Crème anglaise)

2 godz. 25 min

Crème pâtissière

Crème pâtissière

2 godz. 35 min

Crémeux czekoladowe

Crémeux czekoladowe

3 godz. 15 min

Pasta pralinowa

Pasta pralinowa

30 min

Ganache czekoladowy

Ganache czekoladowy

3 godz. 20 min

Ganache pistacjowy

Ganache pistacjowy

5 godz. 30 min

Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą

Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą

3 godz. 15 min

Pâte de fruits

Pâte de fruits

2 godz. 20 min

Spread czekoladowo-orzechowy

Spread czekoladowo-orzechowy

12 godz. 10 min