Urządzenia i Akcesoria
Pâte de fruits
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 sztuk
Składniki
-
150 g cukru plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
-
25 g pektyny jabłkowej
-
200 g syropu glukozowego
-
1000 g purée owocowego np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
-
10 g kwasku cytrynowego w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 sztuk
Białko
5 g
Kalorie
14193.3 kJ /
3390 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
17 g
Węglowodany
844 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zabajone
15 min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 godz. 30 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Duszone warzywa
10 min
Zupa z chleba
20 min
Makaroniki z herbatą matcha
2 godz.
Sos jabłkowy
20 min