Urządzenia i Akcesoria
Pâte de fruits
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 sztuk
Składniki
-
150 g cukru plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
-
25 g pektyny jabłkowej
-
200 g syropu glukozowego
-
1000 g purée owocowego np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
-
10 g kwasku cytrynowego w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 sztuk
Białko
5 g
Kalorie
14193.3 kJ /
3390 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
17 g
Węglowodany
844 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koktajl bananowy z masłem orzechowym
10 min
Koktajl karmelowy
15 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Ciasto orzechowe
1 godz. 40 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Pasta Taramosalata
15 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Sól cytrusowa
40 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Smoothie bananowe z ziarnami kakaowca
5 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min