Pâte de fruits
TM5 TM6

Pâte de fruits

4.3 (3 oceny)

Składniki

  • 150 g cukru, plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
  • 25 g pektyny jabłkowej
  • 200 g syropu glukozowego
  • 1000 g purée owocowego, np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
  • 10 g kwasku cytrynowego, w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 50 sztuk
Kalorie
14193.3 kJ / 3390 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
844 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
17 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy