Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cukru, plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
- 25 g pektyny jabłkowej
- 200 g syropu glukozowego
- 1000 g purée owocowego, np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
- 10 g kwasku cytrynowego, w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 50 sztuk
- Kalorie
- 14193.3 kJ / 3390 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 844 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trufle czekoladowe z sezamem
3h 25min
Śnieżny koktajl
15min
Lody arbuzowo-kokosowe
2 Std. 30 Min
Koreański sos BBQ
25 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Sorbet cytrynowy z szampanem
8 Std.
Sorbet z papai
15min
Deser z solonym karmelem
1 Std.
Granita kawowa
12h 15min
Koktajl z mrożonej herbaty
1 Std. 30 Min
Granita grejpfrutowa z rumem
10min
Sorbet pomarańczowy
12h