Pâte de fruits

Pâte de fruits

3.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 sztuk

Składniki

  • cukru plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
    150 g
  • pektyny jabłkowej
    25 g
  • syropu glukozowego
    200 g
  • purée owocowego np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
    1000 g
  • kwasku cytrynowego w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 50 sztuk

Kalorie 3390 kcal / 14193.3 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 844 g
Błonnik 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...