Urządzenia i Akcesoria
Pâte de fruits
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
50 sztuk
Składniki
-
150 g cukru plus dodatkowa ilość do do obtoczenia
-
25 g pektyny jabłkowej
-
200 g syropu glukozowego
-
1000 g purée owocowego np. purée z mango z puszki (patrz wskazówka)
-
10 g kwasku cytrynowego w proszku, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 sztuk
Białko
5 g
Kalorie
14193.3 kJ /
3390 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
17 g
Węglowodany
844 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański żel owocowy
1 godz. 15 min
Polewa toffi
25 min
Pasta pralinowa
30 min
Domowa czekolada
1 godz. 15 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 godz.
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Kulki ziemniaczane
50 min
Sebadas
45 min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 godz. 15 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Czekoladowe łyżeczki
3 godz. 25 min