Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g wody
- 250 g cukru trzcinowego
- 400 g truskawek, świeżych, bez szypułek
- 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 60 - 80 g octu balsamicznego
- ½ - 1 łyżeczka soli morskiej
- 2 łyżki ziaren pieprzu zielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5406 kJ / 1291.2 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 320.3 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Błonnik
- 13.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 Min
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Dżem malinowy
40min
Dżem z owoców jagodowych
1 Std.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min