Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 laska wanilii
- 800 g mleka, 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 220 g żółtek (ok. 14 sztuk), w temp. pokojowej
- 180 g cukru
- 70 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 11492.8 kJ / 2745 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 288 g
- Tłuszcz
- 148 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 Std.
Glasaż kakaowy
35 Min
Ganache czekoladowy
3h 20min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1h 40min
Tort walentynkowy
7 Std. 20 Min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 Min
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 godz. 50 min
Ptysie
2 Std. 15 Min
Ciasto ptysiowe
2 Std.
Biszkopt
1h 50min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min