Urządzenia i Akcesoria
Crème pâtissière
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
1400 g
Składniki
-
1 laska wanilii
-
800 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
220 g żółtek (ok. 14 sztuk), w temp. pokojowej
-
180 g cukru
-
70 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
4.7 g
Kalorie
820.9 kJ /
196.1 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Ciasto ptysiowe
1h 10min
Ptysie
2h 15min
Flan karmelowy
3h
Korzenny crème brulée
3h 30min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1h 40min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Ganasz czekoladowy
20min
Biszkopt
1h 50min