
Urządzenia i Akcesoria
Crème pâtissière
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
1400 g
Składniki
-
laska wanilii1
-
mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej800 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej200 g
-
żółtek (ok. 14 sztuk), w temp. pokojowej220 g
-
cukru180 g
-
skrobi kukurydzianej70 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
196.1 kcal /
820.9 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska