
Urządzenia i Akcesoria
Crème pâtissière
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
1400 g
Składniki
-
laska wanilii1
-
mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej800 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej200 g
-
żółtek (ok. 14 sztuk), w temp. pokojowej220 g
-
cukru180 g
-
skrobi kukurydzianej70 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
196.1 kcal /
820.9 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Krem dekoracyjny z serka
5 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min