
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g kaparów, solonych odsączonych z zalewy
- 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100
g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
lub 100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki - 1 jajko
- 25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka musztardy
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki curry, mielonego
- 200 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1898.2 kcal / 7942.2 kJ
- Białko
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 205.2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Sód
- 2613.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos jogurtowy
5min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Koreański sos BBQ
25min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos salvitxada
1u. 25min
Sos tatarski
5min
Sos bazyliowo-musztardowy
20min
Malinowy winegret
72u.
Dressing orientalny
10min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos miodowo-musztardowy
10min
Sos berneński
15min