
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 60 g masła pokrojonego na kawałki
- 40 g cukru
- 40 g curry, mielonego
- 1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 500 g ketchupu
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 20 g sosu sambal oelek
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 20 g octu jabłkowego
- 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 401 kcal / 1680 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 56 g
- Błonnik
- 6.9 g