Urządzenia i Akcesoria
Ketchup curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 słoiki
Składniki
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g cukru
-
40 g curry, mielonego
-
1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
500 g ketchupu
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
20 g sosu sambal oelek
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g octu jabłkowego
-
2 łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
8 g
Kalorie
1680 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.9 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ketchup
1 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Ketchup
1 godz.
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 min
Agrestowy chutney
40 min
Żółty ketchup
45 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min