Ketchup curry

Ketchup curry

4.2 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 słoiki

Składniki

  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • cukru
    40 g
  • curry, mielonego
    40 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    1000 g
  • ketchupu
    500 g
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • sosu sambal oelek
    20 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • octu jabłkowego
    20 g
  • soli
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 401 kcal / 1680 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...