Ketchup curry

Ketchup curry

4.2 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 słoiki

Składniki

  • 150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 40 g cukru
  • 40 g curry, mielonego
  • 1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 500 g ketchupu
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g sosu sambal oelek
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 20 g octu jabłkowego
  • 2 łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 401 kcal / 1680 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...